В розвідці розповіли про масову відмову солдатів РФ повертатися з Казахстану додому

Військовий контингент РФ, розміщений у Казахстані, відмовляється залишати територію країни та повертатися до місць постійної дислокації, аби їх не відправили на війну в Україну.

Про це повідомляє ГУР МО України у своєму офіційному Telegram-каналі.

За інформацією розвідників, йдеться про тисячі військовослужбовців із повним озброєнням та технікою. Формальна причина відмови – відсутність спеціального повітряного транспорту, який в повному складі залучений у війні з Україною.

Відео дня

Реально ж, військові не хочуть поповнити склад окупаційного контингенту. Втім, командування рф не полишає намірів повністю вивести війська з території Казахстану, які були введені туди в ході придушення січневих мітингів проти діючої влади – йдеться у дописі.

За даними ГУР МО, наразі російські військові дислокуються поблизу критичних об’єктів інфраструктури, – аеродроми, військові полігони, нафтобази, космодром Байконур тощо.

При цьому зазначається, що РФ практично повністю вивела свої військові контингенти з озброєнням та технікою з територій Таджикистану та Вірменії для участі у війні проти України.

Нагадаємо, раніше у розвідці інформували, що у Криму видали наказ "у будь-який спосіб" приховувати факти вибухів на військових об’єктах, що дедалі частіше стаються на території тимчасово окупованого півострова.

Водночас, у випадках, якщо інформація про знищення військових об’єктів стане публічною, окупанти розповідатимуть про халатність чи недбальство певних посадових осіб, прізвища яких уже встановлені і яких притягнуть до відповідальності.

Вас також можуть зацікавити новини: