Ворог хоче зламати український народ масованими ракетними атаками / фото REUTERS

У разі наступної ракетної атаки росіян ціллю знову будуть об’єкти критичної інфраструктури України. Про це повідомив речник командування Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат в ефірі інформаційного телемарафону.

"Зима вже прийшла в Україну, наступили морози. Відповідно, окупант і надалі атакуватиме саме об'єкти енергетики, бо таким чином хоче зламати український народ. Але цього досягти йому не вдасться", - розповів він.

За його словами, російська стратегічна авіація зараз розосереджена по різних аеродромах. Тактична - продовжує завдавати ударів на лінії зіткнення.

Відео дня

"Якщо вони запланували їх (ракетні удари - УНІАН), то дійсно будуть їх виконувати. Тому треба бути завжди готовими до будь-яких загроз", - підсумував Ігнат.

Ракетні удари по Україні

Як повідомляв УНІАН, з початку жовтня Росія здійснила вісім хвиль масованих ракетних ударів по критичній інфраструктурі України. За даними "Укренего", за два місяці Росія випустила по об'єктах енергетики понад тисячу ракет і дронів.

9 грудня голова правління НЕК "Укренерго" Володимир Кудрицький зазначив, що дефіцит потужностей залишатиметься протягом зимового сезону.

Згодом прем'єр-міністр України Денис Шмигаль повідомив, що внаслідок ракетних атак росіян пошкоджено усі об'єкти ТЕС і ГЕС.

Вас також можуть зацікавити новини: