У Підмосков'ї прогримів сильний вибух / скріншот

Увечері в четвер, 2 березня 2023 року, в мережі з'явилася інформація про те, що в передмісті Коломни Московської області пролунав гучний вибух. Очевидці відзначають, що до "бавовни" було чути свист. 

"Гучний звук вибуху чули жителі передмість Коломни, в центральних районах міста нічого не було чутно. Вибух може бути результатом робіт, які, за повідомленням джерела Readovka, ведуться на кар'єрі", – повідомляє російський телеграм-канал Readovka

Зазначається, що на місце вибуху в передмісті Коломни, яка знаходиться всього в 93 кілометрах від Москви, виїхали співробітники правоохоронних органів і рятувальники.

Відстань від м. Коломна до Москви / скріншот

Водночас в прес-службі адміністрації Коломенського міського округу повідомили пропагандистському ресурсу РБК, що деталі вибуху в Коломні поки невідомі.

"На місце виїхали співробітники правоохоронних органів і рятувальники", – пише видання.

Наслідки вибуху в Коломні / соцмережі

Подробицями інциденту вже діляться очевидці. У російських телеграм-каналах повідомляють, що вибух прогримів, імовірно, з боку Пісків/Черкізово. За словами свідків, спочатку було чути свист, потім пролунав вибух в районі місцевого звалища. Після цього з'явився дим і заграва. Крім того, від ударної хвилі в нижньому Хорошево тремтіли вікна.

Також публікуються відео, на яких видно наслідки "бавовни".

У коментарях росіяни відзначають, що під час вибуху "в Черкізово будинок здригнувся". Деякі вже думають, "куди бігти".

"З Пісків зарева не видно, але бахнуло знатно. Точно не кар'єр. Хвиля вибухова по будинку пройшлася", – йдеться в одному з коментарів.

фото - соцмережі
фото - соцмережі

Примітно, що в Коломні знаходиться один із провідних російських конструкторських і науково-виробничих центрів в галузі військової техніки, де розроблялися, серед іншого, ракетні комплекси "Іскандер". 

Оновлено. У російських ЗМІ повідомили, що відповідні служби не можуть знайти місце вибуху в Коломні. Baza зазначає, що фахівці провели обстеження території від Коломни до Воскресенська, проте не виявили нічого підозрілого. Пошуки припинили до ранку. 

Водночас джерела Telegram-каналу Mash зазначають, вибух, який чули в Коломні, міг бути звуком від переходу винищувачів МіГ на надзвукову швидкість. Натомість відео із загравою, яке публікували очевидці, джерела ресурсу Baza назвали "світінням місцевих великих теплиць".

Однак російському пропагандистському агентству ТАСС джерела заявили, що вибух все ж був. Він нібито стався в повітрі, і це міг бути безпілотник. Проте уламків БПЛА поки що теж не знайшли.

Вибухи в Росії: останні новини

28 лютого на військовому аеродромі в Єйську Краснодарського краю пролунали потужні вибухи. Повідомлялося про атаку безпілотників, інші користувачі писали про ракетну атаку. 

Пізніше "Схеми" поділилися супутниковими знімками полігону неподалік від аеродрому в Єйську. На фото було видно сліди пожежі. При цьому, чи постраждав сам аеродром, невідомо, оскільки супутник його поки не зафіксував.

На тлі таких подій в Москві продовжують посилювати протиповітряну оборону. У районі станції метро "Салар'єво" встановили радіолокаційну станцію розвідки і цілевказівки. Зазначається, що це П-18-2 "Прима".

Вас також можуть зацікавити новини: