Військовослужбовець 5-ї штурмової бригади Петро Лавров рахує дні, коли зможе повернутися на фронт. Хоч ще зовсім нещодавно парамедики прийняли його за "200-го". 

Як йдеться у сюжеті ТСН, у боях за Донеччину Петро отримав серйозне поранення і мало не стік кров'ю. Лікарі дивом врятували його. Кажуть, чоловіку допомогло вижити кохання. Сьогодні дружина від нього не відходить.

Боєць каже, що добре пам'ятає день свого поранення, він став другим днем його народження. Під час одного з боїв осколки влучили у Петра: "Тоді подивися на ногу, яка лежала збоку, перебито було повністю все...".

Він пам'ятає, як парамедики клали його до евакуаційної машини, а згодом у лікарні дізнався, що дорогою "помер":

"Доїхали, сказали: "Давайте пакети, він "200" (вбитий, - УНІАН.). Не знаю, яким дивом, але я розплющив очі й почав кричати, що мені боляче". 

Медики повернули Петра практично з того світу й почали боротьбу за його ногу: ворожий осколок серйозно пошкодив стегнову кістку, перебив артерію та вену. Не встиг виписатися з лікарні, як знову тут: унаслідок травми розвинувся тромбоз. Перенести це, кажуть лікарі, чоловіку допомогла кохана. 

Як волонтери відкопали чоловіка з-під завалів

Минулого тижня Росія атакувала Торецьк Донецької області. Двоє людей загинули під завалами. А далі трапилося диво - волонтери відкопали з-під завалів чоловіка. Ці кадри облетіли всю Україну. Про неймовірний порятунок розповіли волонтери Андрій Кирея та Степан Музичук.

Вас також можуть зацікавити новини: