Волонтери дістали чоловіка з-під завалів / скріншот

Минулого тижня Росія атакувала Торецьк Донецької області. Двоє людей загинули під завалами. А далі трапилося диво - волонтери відкопали з-під завалів чоловіка. Ці кадри облетіли всю Україну.

Про неймовірний порятунок в ефірі "1+1" в рамках телемарафону "Єдині новини" розповіли волонтери Андрій Кирея та Степан Музичук.

"Коли ти в моменті, не знаєш, що робити, тоді ти робиш все, що від тебе залежить. Тоді це в тебе якось виходить", - коментує випадок з порятунком Степан Музичук. 

Своєю чергою, Андрій каже, що вони проходили медичні курси, кілька разів відвідували їх, але в такі напружені моменти можна й забути все.

Волонтери зізнаються, що вони на допомогу людям витрачають не лише власні гроші, їм допомагають і небайдужі громадяни, й церкви. Автівку, якою вони  переважно виїжджають на порятунок людей, їм передали зі Швейцарії. 

Росія вдарила по Торецьку фугасними бомбами

29 травня 2023 року окупанти вдарили по Торецьку фугасними бомбами. Одна з них влучила в адмінбудівлю міста, інша пошкодила АЗС. 

Як повідомив очільник Донецької ОВА Павло Кириленко, загинули двоє людей, вісьмох було поранено.

У поліції попереджували, що у низці громад Донецької області небезпечно перебувати всьому цивільному населенню. Серед них - і Торецька.

Вас також можуть зацікавити новини: