«Розумний» Glock 17 / фото thefirearmblog

Американська компанія Rade Technology Corporation, або Radetec, показала в рамках виставки SHOT Show 2019 в Лас-Вегасі модернізований австрійський Glock 17, популярний у всьому світі.

Він отримав пристрій Smart Slide, що об'єднує міні-дисплей і лічильник патронів. Про це пише The Firearm Blog.

Стрілець може легко дізнатися, чи є патрон у патроннику, чи вставлений в рукоятку магазин і скільки в ньому патронів. Концепція містить у собі контролер, датчик патронів, модуль Bluetooth і OLED-дисплей.

Читайте такожУ Росії випробували нову зброю на заміну пістолету Макарова

Пристрій Smart Slide можна підключити до смартфону, отримавши таким чином максимально повну інформацію про використання пістолета Glock 17.

Зараз існують два типи лічильників патронів — механічні і електронні. Перші впливають на індикатор боєзапасу за допомогою встановленої у магазині пружини. Електронні лічильники «рахують» кількість патронів за пострілами.

Втім, експерти відзначають, що на більшість лічильників складно покластися на сто відсотків, а в бойовій обстановці такого роду неточності можуть коштувати стрілку життя. Саме тому Glock 17 може не отримати тієї популярності, на яку розраховують в Radetec.