Ілюстрація / REUTERS

У Білорусі почали виробляти бойові патрони - цим займається держпідприємство "Белспецвнештехника".

Як розповів виданню "Беларусь сегодня" його генеральний директор Олексій Скрага, першу партію боєприпасів нещодавно було випущено і відправлено замовникам.

За його словами, завдання освоїти виробництво патронів раніше поставив президент республіки Олександр Лукашенко.

Відео дня

"Створення патронного виробництва - це насамперед забезпечення військової безпеки держави. Уявіть, що буде, якщо, скажімо, завтра в країні не залишиться боєприпасів, а продати їх нам ніхто не захоче? Адже вже був подібний прецедент із забезпеченням білоруських біатлоністів спортивними патронами", - сказав директор підприємства.

Він зазначив, що частина боєприпасів йтиме на експорт, решта - на потреби Збройних сил Білорусі. На підприємстві вже працюють 150 чоловік, а розмістилося воно в селі Устя Оршанського району.

Читайте такожУкраїна розглядає можливість закупівлі бразильських штурмовиків Super Tucano

Першу партію патронів було відправлено до однієї з європейських країн, уточнив Скрага. За його словами, це спортивно-мисливські набої у кількості більше п'яти мільйонів штук.

"Боєприпас нашого виробництва відповідає світовим стандартам, але в силу різних причин він набагато дешевше для внутрішнього споживання і більш привабливий для іноземного покупця", - пояснив він.