Майк Помпео / REUTERS

Директор Центрального розвідувального управління Майк Помпео, якого президент Сполучених Штатів висунув на посаду державного секретаря, заявляє, що США мають допомагати Україні у зв'язку з вторгненням на її територію Російської Федерації.

Про це Помпео сказав під час слухань в комітеті Сенату США із закордонних справ щодо затвердження його кандидатури на посаду держсекретаря.

Читайте такожКандидат на посаду держсекретаря заявить про відмову США від "м'якої політики" щодо РФ - ЗМІ

Відео дня

Він наголосив, що адміністрація Трампа здійснює серйозні заходи стосовно Росії.

"Якщо мене затвердять на посаді державного секретаря США, я можу запевнити вас - ця адміністрація продовжить, як це було упродовж останніх 15 місяців, здійснювати справжні дії, щоб давати відсіч, щоб повернутися до відносин стримування відносно Росії", - наголосив Помпео.

При цьому, сенатор від Республіканської партії Марко Рубіо запитав його, чи погоджується він з твердженням, що у зв'язку з вторгненням Росії в Україну США зобов'язані допомагати Києву.

"Так, сенатор", - відповів Помпео.

Як повідомляв УНІАН, президент США вирішив призначити директора ЦРУ Помпео новим державним секретарем замість Рекса Тіллерсона.

Трамп пояснив, що відставка Тіллерсона пов'язана з розбіжностями у питаннях зовнішньої політики, і зокрема, щодо ядерної угоди стосовно Ірану.

Тіллерсон формально до 31 березня обіймав посаду держсекретаря США.