Росія дозволила безвізовий в'їзд всім, у кого є квитки на мундіаль, і це зацікавило біженців / Football24

 П’ять людей незаконно перетнули кордон Фінляндії з боку Росії, скориставшись посвідченням вболівальників Чемпіонату світу з футболу. А потім попросили статус біженця.

Вихідці з Нігерії, Марокко і Китаю скористалися тим, що Москва дозволяла в’їжджати на свою територію без віз всім, хто має квиток на матчі мундіалю, повідомляє Reuters.

«Ми готувались до такого, оскільки знали, що можна потрапити в Росію без візи. Але нас здивувало, що це почало відбуватися одразу ж після початку змагань», - сказав голова прикордонної служби Фінляндії з питань ризиків і аналізу Марко Саарекс, додаючи, що про схожі випадки також повідомляли його колеги в країнах Балтії і Польщі.

Відео дня

Саарекс розповів, що громадянин Нігерії перетнув фінський кордон з боку Росії у п’ятницю з фальшивим бразильським паспортом. У неділю це спробували зробити троє чоловіків з Марокко.

Читайте такожІзраїльські і мароканські вболівальники влаштували бійку на матчі ЧС-2018 в Москві

«Вони йшли, мабуть, 12 годин і змогли перетнути територіальний кордон», - сказав головний слідчий прикордонної служби Фінляндії Вілле Міхл.

У ще одному випадку громадянин Китаю прилетів в Хельсінкі рейсом з Росії, маючи при собі лише посвідчення вболівальника Чемпіонату світу з футболу.  Фінські слідчі наразі розслідують ці випадки порушення імміграційних правил.