Елвіс Преслі / REUTERS

Білий дім повідомив про те, що серед нових власників медалі Свободи в цьому році буде співак Елвіс Преслі, який помер в 1977 році, інформує РБК.

Читайте такожУ США пустили з молотка літак Елвіса Преслі

"Виконавець був одним із символів американської культури для мільярдів шанувальників по всьому світу, вказує Variety. Підкреслюється, що шляхом з'єднання декількох музичних стилів Преслі вдалося створити власне неповторне звучання", - йдеться в повідомленні.

Відео дня

Вказали в Білому домі й на той факт, що Преслі вже будучи популярним співаком, відслужив два роки в армії. Співак дійсно був солдатом і служив у танковій дивізії в Західній Німеччині, паралельно випускаючи нові пісні та виступаючи з концертами в Європі.

Преслі – лауреат трьох премій Греммі, автор і виконавець численних хітів. У 1986 році він був включений в "Зал слави рок-н-ролу".

Медаль Свободи присуджується з 1945 року людям, які зробили значний внесок у розвиток США та підтримання миру на планеті. Список лауреатів вибирає голова Білого дому, а в різні роки нагороду отримували Арета Франклін, Рональд Рейган, Уолт Дісней, Стівен Спілберг, Роберт де Ніро, Френк Сінатра. Були серед нагороджених і іноземці. Так, власником медалі в 1987 році став Мстислав Ростропович.

Крім Преслі медаль також отримають бейсболіст Бэйб Рут, гравець американського футболу Роджер Стаубах, філантроп Міріам Аделсон.