Ілюстрація / REUTERS

Єврокомісія вимагає від 6 країн Євросоюзу схвалити міграційний пакт ООН напередодні підписання документа 10 грудня в Марракеші.

"Я не розумію причин відмови, адже документ не є обов'язковим до виконання і нікому нічого не нав'язує", - заявив в інтерв'ю виданню Die Welt єврокомісар з внутрішніх справ і питань міграції Дімітріс Аврамопулос, повідомляє Deutsche Welle.

Пакт поки що не був схвалений Австрією, Угорщиною, Болгарією, Польщею, Чехією та Словаччиною.

Відео дня

Читайте такожТрамп порадив Мексиці відправити назад прибулих мігрантів

За словами єврокомісара, відсутність єдності всередині ЄС підставить під удар серйозність намірів Брюсселя. "Якщо Євросоюз при підписанні пакту не виступить єдиним фронтом, ми розчаруємо і позбавимо впевненості наших партнерів в Африці. Крім того, ЄС буде виглядати слабше і підставить сам себе під удар", - зазначив Аврамопулос.

Він підкреслив, що мета пакту - "підтримка безпечної і регульованої міграції" та боротьба з організованою контрабандою людьми.

Німецький бундестаг схвалив міграційний пакт наприкінці листопада. Законопроект був ухвалений після бурхливих дебатів.

Міграційний пакт ООН, який не має юридично зобов'язуючої сили, викликає досить неоднозначну реакцію в світі. Цей документ мав бути офіційно ухвалений на саміті ООН у Марокко в грудні. Однак цілий ряд країн, у тому числі, США, Австралія, Ізраїль, Австрія, Чехія і Словаччина вже відмовилися приєднатися до пакту.