Ілюстрація REUTERS

Лоукостер Wizz Air у Ризі відмовив у перевезенні російським журналістам Олексію Семенову та Денису Камалягіну через свою політику щодо російських громадян.

Читайте такожРосійські пропагандисти з Russia Today платили британським депутатам - Transparency International

Про це повідомляє Громадське. Журналісти мали взяти участь у презентації книги Росія та Україна. Дні затемнення в Києві.

Відео дня

 "Це журналісти-розслідувачі, які після початку війни були одними з перших, хто підтвердив участь російських військових у війні на Донбасі, а саме псковських десантників", - розповів представник організації Дім вільної Росії Грег Фролов, який організовував презентацію книги.

Журналісти мали летіти до Києва з Риги 23 березня, в них були заброньовані квитки, але під час посадки їх не пустили на літак.

"Компанія Wizz Air випустила внутрішнє розпорядження, в межах якого вони не допускають громадян РФ на свої борти, що летять до Києва, якщо вони не мають дипломатичного паспорту або посвідки на проживання", - розповів Фролов.

Журналісти висловили своє обурення цим інцидентом, адже на їх думку, перевізник не має права брати на себе компетенцію України вирішувати, кого впускати в державу, а кого - ні.

"Ми плануємо направити повний перелік скарг як до них, так і в усі можливі організації, що можуть вплинути на цю компанію", - наголосив організатор заходу.

Речник Прикордонслужби Олег Слободян у коментарі Громадському заявив, що не чув про подібне правило щодо росіян у компанії Wizz Air.

Як повідомляв УНІАН, 16 березня Латвія заявила, що продовжить підтримувати територіальну цілісність України.