Президент Молдови Ігор Додон заговорив про загрозу своєму життю / REUTERS

Президенту Молдови Ігорю Додону повідомили, що надійшло замовлення на його фізичне усунення.

Як повідомляє Newsmaker, про це Додон розповів в ефірі передачі «Політика» на телеканалі TV8.

Читайте такожРяд країн Європи заявили про підтримку рішень парламенту Молдови

Відео дня

За його словами, довірена особа повідомила, що його замовили «дагестанцям через одеське угруповання».

«Ось бачите, як працює Демократична партія в Молдові», — зазначив президент.

Раніше парламент Молдови затвердив склад нового уряду. Партія соціалістів і правий блок ACUM об'єдналися, обрали голову парламенту і затвердили склад уряду. Новим прем'єром Молдови була обрана Майя Санду.

Глави дипломатичних місій Росії, США і Євросоюзу в Кишиневі були присутні на засіданні парламенту виступили з заявами на підтримку дій парламенту.

Конституційний суд країни оголосив незаконними дії депутатів. У КС заявили, що парламент 7 червня вичерпав час (90 днів), відведений на формування уряду, і має бути розпущений.

Лідер Демократичної партії Молдови Володимир Плахотнюк заявив, що партія соціалістів і блок ACUM намагаються узурпувати владу в країні.

У столиці Молдови невідомі в ніч на 9 червня заблокували будівлі уряду, міністерства внутрішніх справ, Генпрокуратури, міністерства фінансів, міністерства сільського господарства, регіонального розвитку і навколишнього середовища та інші державні установи.

9 червня Конституційний суд Молдови тимчасово відсторонив президента Ігоря Додона від посади. Повноваження передали екс-прем'єру Павлу Філіпу.