Урсула фон дер Ляєн / REUTERS

Європейський парламент на засіданні у Страсбурзі затвердив новий склад Європейської комісії.

Як повідомляється на сайті Європарламенту, "за" схвалення нового складу віддали голоси 461 депутат, "проти" проголосували 157 і "утримались" 89.

Новий склад Єврокомісії має розпочати свій п'ятирічний термін роботи з 1 грудня 2019 року. Однак, до цього моменту нова Єврокомісія має бути формально призначена лідерами держав і урядів країн-членів ЄС.

Відео дня

Вперше президентом Європейської комісії буде жінка - колишній міністр оборони Німеччини Урсула фон дер Ляєн. На цій посаді вона замінить Жан-Клод Юнкера.

Також сказано, що у новому складі Єврокомісії буде найбільша кількість жінок серед єврокомісарів. Зокрема, в Єврокомісії на посадах комісарів буде 11 жінок і 15 чоловіків.

Читайте такожМайбутня голова Єврокомісії хоче прискорити виконання угоди про асоціацію України з ЄС

У новій Єврокомісії за захист клімату відповідати представник Нідерландів Франс Тіммерманс, який до цього був віце-президентом комісії та комісаром з питань кращого регулювання та верховенства права. Інший пріоритетний напрямок - діджиталізацію - очолить представник Данії Маргарете Вестагер. Вона ж і буде новою керівним віце-президентом Єврокомісії.

Посаду високого представника Європейського Союзу з питань зовнішньої та безпекової політики обійме представник Іспанії - колишній міністр закордонних справ Іспанії Жозеп Боррель. Він замінить на цій посаді Федеріку Могеріні.

Посаду комісара Європейського Союзу з питань європейської політики сусідства і розширення обійме представник Угорщини Олівер Варгеї, який замінить Йоганесса Гана.

Раніше УНІАН повідомляв, що Європейський парламент на місяць відклав початок роботи нового складу Європейської комісії, який мав приступити до виконання своїх обов'язків 1 листопада.