Ілюстрація REUTERS

Організатори акції у Мінську за створення союзної держави між Білоруссю і РФ відмовилися від своїх планів. Захід планувався на сьогодні в центрі столиці республіки.

Про це повідомив голова громадського об'єднання "Бессмертный полк" Валерій Драко, пише TUT.by.

За його словами, організатори 16 грудня звернулися до Адміністрації президента з проханням про сприяння в отриманні дозволу на мітинг. Але там порадили звертатися в міськвиконком. Міські чиновники в свою чергу заявили, що будуть робити все за законом - заявка про масовий захід повинна бути подана за 10 днів до акції.

Відео дня

Читайте також"Не реалізовано 90% пунктів": Путін розповів про хід переговорів щодо інтеграції з Білоруссю

"У нас не було 10 днів, ми це розуміли відразу, тому і звернулися в Адміністрацію президента. Але раз там так відповіли... Ми перегоріли, це раз. Ми побачили, що ГУВС попередило Северинця про небезпеку масових заходів, це два. Якщо виводити народ - це його підставляти, якщо в опозиції є гроші на оплату штрафів тих, кого потім засудять, то у нас немає. Тому ми вирішили відмовитися від проведення акції", - пояснив Драко.

Як повідомляв УНІАН, Павло Северинець - учасник недавніх акцій проти інтеграції Білорусі та РФ. Він був затриманий напередодні міліцією.