Ілюстрація REUTERS

Організатора недавніх акцій в Білорусі проти інтеграції республіки з Росією Павла Северинця затримали сьогодні в Мінську.

Про це повідомила його дружина Ольга Северинець, передає "Радіо Свобода".

За її словами, чоловіка вчора викликали в міліцію на сьогодні за акцію 7 грудня а в середу затримали на виході з будинку. Северинець встиг лише в короткому телефонному дзвінку повідомити дружині, що його "крутять" бійці ОМОНу. В даний час його телефон відключений.

Відео дня

Дружина активіста розповіла, що раніше його затримували силовики в цивільному, а сьогодні це зробили бійці при повній амуніції.

Також сьогодні було затримано координатора громадянської кампанії "Європейська Білорусь" Максима Вінярського. Про це виданню він повідомив сам, додавши, що його "везуть в якийсь РУВС", після чого зв'язок обірвався.

Читайте такожКолишній білоруський спецназівець зізнався у вбивствах опонентів Лукашенка - ЗМІ (відео)

Білоруська опозиція раніше анонсувала нову акцію проти інтеграції з РФ на 20-21 грудня. Після цього близько двох десятків активістів викликали повістками в міліцію для складання протоколів за участь в попередніх акціях.

У міліції не стали коментувати інформацію про затримання Северинця.

Як повідомляв УНІАН, в Мінську 8 грудня пройшла акція протесту проти "поглиблення інтеграції" Білорусі та Росії. В акції під гаслом "Ні аншлюсу" брали участь кілька сотень людей. В цей же день президенти двох країн проводили багатогодинну зустріч в Сочі.