REUTERS

Президент Бразилії Жаир Болсонару відправив у відставку міністра охорони здоров'я Луїса Мандетту.

Раніше президент Бразилії називав епідемію «невеликим грип» і піддавав губернаторів штатів критиці за введення обмежувальних заходів. На тлі різних підходів до боротьби з епідемією коронавірусу в країні й стався конфлікт, повідомляє Brasil247.

Незважаючи на рекомендації МОЗ, Болсонару проводив публічні зустрічі з прихильниками.

Відео дня

Читайте такожСтояли пліч-о-пліч: чиновник з Бразилії, який зустрічався з Трампом, заразився коронавірусом (фото)

Підхід Мандетти був таким же, як у більшості фахівців по всьому світу — МОЗ Бразилії рекомендував максимально обмежити соціальні контакти для уповільнення швидкості поширення вірусу. Болсонару, у свою чергу, заявляв, що такі заходи дуже сильно вдарять по економіці і призведуть до зростання безробіття, а влада виявиться неспроможною надавати допомогу найменш забезпеченим верствам населення.

Новим міністром охорони здоров'я президент призначив онколога Нелсона Таїша. Той вже заявив, що в позиції відомства не буде ніяких різких змін, при цьому зазначивши, що у нього є «повне взаєморозуміння» з президентом.

У Бразилії офіційно зафіксована 31 тисяча випадків захворювання COVID-19, померли майже дві тисячі осіб. Самі бразильці, в основному, серйозно ставляться до епідемії: останні соцопитування показують, що політику МОЗ підтримують 76% населення. Дії Болсонару на тлі поширення COVID-19 схвалює лише третина бразильців.

Як повідомляв раніше УНІАН, в Бразилії троє родичів померли за тиждень від коронавірусу, яким заразилися на сімейному святі і мінімум 10 інфікувалися.

Читайте також: