Работы фальсификатора могли быть проданы на общую сумму, превышающую 200 млн фунтов / Фото weissgallery.com

Як йдеться в заяві аукціонного будинку "Сотбіс", угода вже анульована. Клієнту повернули повну вартість покупки після того, як експертиза встановила, що картина "Портрет невідомого" є "поза всякими сумнівами" підробленою, передає Російська служба Бі-бі-сі.

Аукціонний дім повідомив, що за згодою продавця картини поінформував покупця про можливі проблеми з достовірністю роботи. Картина була піддана доскональному технічному аналізу, який показав, що при її виготовленні були використані сучасні матеріали.

Читайте такожРідкісний автомобіль "Альфа Ромео" 1939 року продадуть на аукціоні (фото)

Відео дня

"Це вказує на те, що картина ніяк не могла бути написана в XVII столітті", - йдеться в заяві "Сотбіс".

Експертиза знадобилася після того, як стала з'являтися інформація про вмілого фальсифікатора, який перебуває на свободі і чиї підробки могли бути продані на загальну суму, що перевищує 200 млн фунтів.

Як вважають, серед виконаних ним підробок та робота, яку приписують італійському майстру Ораціо Джентілескі, що зберігалася в британській Національній галереї.

Картина "Давид споглядає голову Голіафа" була передана галереї у тимчасове користування її нинішнім власником в 2013 році і виставлялася аж до березня нинішнього року. Зараз вона повернута господареві.

Ще одна спірна робота, що приписується художнику епохи Відродження Лукасу Кранаху Старшому, була заарештована французькою владою в березні, після того, як виникли сумніви в її достовірності.