Відповідний лист із відмовою направили до посольства РФ / фото: УНІАН

У Молдові Міністерство закордонних справ і європейської інтеграції заборонило російській делегації на чолі з віце-прем'єром Дмитром Рогозіним пролетіти через свій повітряний простір, пише NewsMaker з посиланням на молдовські ЗМІ.

Видання повідомляє, що російський віце-прем’єр планував візит для участі в святкуванні 25-річчя початку миротворчої операції на Дністрі. Однак, молдовське міністерство направило лист про відмову у посольство РФ 19 липня, де зазначається, що Рогозіну змушені відмовити у дозволі на проліт через повітряний простір Молдови і посадку літаків ВПС Росії в аеропортах Кишинева і Тирасполя.

Читайте такожВіце-прем'єр Росії назвав НАТО "псами війни" і "нащадками гітлерівських недобитків"

Відео дня

Відмову у листі аргументували відсутністю необхідних для посадки російських літаків умов, а саме відсутністю контролю за Тираспольським аеропортом про що російська сторона була раніше неодноразово попереджена.

Як повідомляв УНІАН раніше, Міністерство закордонних справ України з подивом сприйняло заяву Державної думи Федеральних Зборів РФ від 7 липня, в якій містяться безпідставні звинувачення на адресу української та молдовської сторін, зокрема, у нібито блокаді Придністровського регіону Республіки Молдова.