"Свобода Росії" та РДК ведуть бої на території Бєлгородської області / скріншот

На території Бєлгородської області РФ вже кілька днів неспокійно - там представники "Російського добровольчого корпусу" та легіону "Свобода Росії" влаштовують "пекло" російським окупантам, борючись за звільнення РФ від путінського режиму.

Події у Бєлгородській області прокоментував військовий експерт Олександр Коваленко в ефірі 1+1. Він спочатку віджартувався, сказавши, що там просто "палять сухостій". 

Та потім дав серйозну відповідь. Коваленко заявив, що громадяни РФ повернулися на свою батьківщину з метою щось там змінити, повернути демократію. 

"Досить активно вони діють, це правда. І я маю сподівання, що це буде мати розповсюдження не тільки в Бєлгородській та Брянській областях, ще й Курська є область. Тобто є напрямки, по яких треба працювати", - наголосив він.

Військово-політичний оглядач додав, що у цих діях криється не одна мета: відтягнути війська окупантів із зони бойових дій на той напрямок; створити буфер безпеки на кордоні РФ та України хоча б для того, щоб росіяни не використовували прикордоння для обстрілів нашої території. 

Бої в Бєлгородській області РФ

1 червня 2023 року бійці легіону "Свобода Росії" та військові "Російського добровольчого корпусу" записали відеозвернення, в яких заявили про те, що йдуть звільняти всю територію РФ. Їхня мета - повалення путінського режиму.

Згодом з'явилися численні фото- та відеопідтвердження того, що "Свобода Росії" та РДК знищують російську військову техніку на території Бєлгородської області.

4 червня легіон "Свобода Росії" та РДК заявили, що взяли в полон двої військових, їх вони готові віддати в обмін на зустріч з губернатором В'ячеславом Гладковим. 

Згодом Гладков відреагував звернення РДК. Він погодився приїхати, з 17 до 18 години на прикордонному переході Шебекино, за умови, що полонені живі. Крім цього, він заявив, що у Новій Таволжанці триває бій з "диверсантами".

Вас також можуть зацікавити новини: