Лукашенко припустив, що пересидів в кріслі президента \ фото president.gov.by

Президент Білорусі Олександр Лукашенко, обраний в серпні на шостий термін, допустив, що «трохи пересидів» на посаді глави держави.

Читайте такожЛукашенко передав ФСБ "докази" про фальсифікацію отруєння Навального Про це він заявив в ході великого інтерв'ю журналістам російських телеканалів, передає kommersant .

Відео дня

«Так, можливо, я трохи пересидів, можливо, мене показують не тільки з телевізора, а й з праски, і з чайника. Так. Але дійсно тільки я зараз можу захистити білорусів», - сказав Лукашенко.

При цьому він зазначив, що не має наміру піти «просто так».

«Я просто так не піду. Я чверть століття облаштовував Білорусь. Просто так все це не кину. До того ж, якщо я піду, моїх прихильників будуть різати!», - сказав Лукашенко.

Президентство Олександра Лукашенка:

  • Олександр Лукашенко обіймає посаду президента Білорусі з 1994 року.
  • 9 серпня 2020 року відразу після чергових президентських виборів в Білорусі почалися протести. Протестуючі вимагають визнання підсумків виборів недійсними і звинувачують владу у фальсифікації результатів. Світлана Тіхановском, що отримала, за офіційними даними, 10% голосів не визнала результати виборів і створила координаційну раду опозиції для мирної передачі влади.
  • Євросоюз не визнав результатів виборів президента Білорусі.
  • 6 вересня в Білорусі пройшов "Марш єдності", в якому взяли участь понад 100 тис. Чоловік.