Ілюстрація / REUTERS

В Італії, рівень народжуваності досяг нового рекордного мінімуму в 2019 році, кількість населення скоротилася, і дедалі більше італійців переїжджають за кордон.

Демографічна криза в Італії, характеризується скороченням чисельності населення і старінням робочої сили, що є однією з причин хронічного застою в економіці, вважають економісти, повідомляють дані національного статистичного управління ISTAT.

Кількість народжених зменшилась на 19 000 осіб до 420 000 торік. Цей показник є найнижчим з моменту об'єднання Італії у 1861 році. Кількість померлих склала 634 000 людей.

Відео дня

Читайте такожІталія хоче зняти обмеження на пересування між регіонами

Загальна чисельність населення скоротилася на 189 000 осіб до 60,25 млн. Це відбувається п'ятий рік поспіль. З 2014 року Італія втратила близько 551 000 жителів, що приблизно еквівалентно шостому за величиною місту, Генуї.

Економіка Італії за останні 20 років практично не зростала. І багато хто звинувачує стагнацію заробітної плати та погані перспективи працевлаштування в небажанні італійців народжувати дітей і масовому переселенні молоді за кордон.

Економічна ситуація в країні різко погіршилася в цьому році через пандемію. Згідно з прогнозами, ВВП знизиться приблизно на 10%.

Якби не приплив мігрантів до Італії, то за останні п'ять років чисельність постійного населення скоротилася б ще більше.

Чисельність італійців, які виїжджають за кордон, зросла на 8,1% у 2019 році.

На кінець минулого року іноземці становили 8,8% постійного населення. Італійці становили 54,9 млн осіб.

Як повідомляв раніше УНІАН, коронавірус сильно вдарив по населенню Італії. Тому Німеччина, Франція і Нідерланди та Італія підписали контракт з компанією АstraZeneca на постачання 400 мільйонів доз вакцини від коронавірусної хвороби. В контракті передбачено 400 мільйонів доз вакцини, розробленої з Оксфордським університетом.