Американський стрілок "чув голоси", дізналися журналісти / колаж УНІАН зі скріншоту з facebook.com/Androscoggin County Sheriff's Office і знімка з відео

Масова стрілянина в США обросла новими деталями. Виявилося, що стрілок мав 20-річний стаж військової служби й працював армійським інструктором з вогнепальної зброї.

Нещодавно підозрюваний перебував у психіатричній лікарні, оскільки "почув голоси", повідомляє Sky News, посилаючись на відомості правоохоронців. Журналісти з'ясували, що чоловік був у резерві армії Штатів. 

Крім того, стало відомо, що він погрожував влаштувати стрілянину в штаті Мен на базі нацгвардії. За відомостями видання, в майбутньому можуть виникнути питання, як чоловік зміг зберегти право на володіння потужною зброєю.

Відео дня

Стрілянина в США сьогодні - що повідомлялося

ЗМІ дізналися, що у ніч на 26 жовтня в місті Льюїстон (штат Мен) чоловік, озброєний рушницею, влаштував масову стрілянину. Повідомлялося, що щонайменше 22 людини загинули, а 50-60 - отримали поранення. Правоохоронці повідомили, що у скоєнні злочину підозрюють 40-річного Роберта Карда. Стрілка розшукували.

У Штатах вже не раз відбувалася масова стрілянина. Зокрема, у квітні поточного року в місті Луїсвілл (штат Кентуккі) співробітник банку влаштував стрілянину у фінустанові, тоді загинули п'ятеро людей.

Вас також можуть зацікавити новини: