Прокуратурою Ялти внесено позови на рішення Масандрівської селищної ради від 28 вересня щодо надання п’яти підприємствам земельних ділянок площею від 3,1 га до 5,5 га у с.Данилівка для будівництва рекреаційних комплексів.

Як повідомляє прес-служба прокуратури Криму, наявні у раді документи з цього приводу свідчать, що рішення про надання згоди на оформлення землевпорядної документації депутатами приймалося поспішно, в результаті чого порушено норми закону.

Зокрема, посадові особи селищної ради не з’ясували той факт, що передбачені до надання земельні ділянки знаходяться за межами населеного пункту, а тому даний орган місцевого самоврядування не має права ними розпоряджатися.

Відео дня

Крім того, підприємствами до клопотань про надання землі додано не всі документи, визначені Земельним кодексом України, що в свою чергу унеможливлює прийняття об’єктивного рішення про землекористування.

"Враховуючи зазначені порушення, наступного дня, тобто 29 вересня, незаконне рішення Масандрівської селищної ради опротестовано прокуратурою м. Ялти. У передбачений законодавством десятиденний строк протести прокурора розглянуто не було, а тому 8 листопада прокуратурою міста незаконне рішення оскаржено у судовому порядку", - кажуть у прес-службі.