Чим відрізняються американо і капучино - різниця / колаж УНІАН, фото ua.depositphotos.com

Справжні кавові гурмани і прості любителі кави знають, чим відрізняються латте і капучино - різниця в даному випадку неочевидна, але помітна. Однак між капучино і американо різниця теж є, УНІАН розповість про неї докладніше.

Головна відмінність американо і капучино - гайд по каві

Для того щоб точно вміти розрізняти американо і капучино - різниця повинна бути зрозуміла вже на етапі приготування цих напоїв. Об'єднує їх одне - і американо, і капучино готуються на основі еспрессо, тобто, в чашку бариста наливає з кавомашини 15 мл свіжозавареної кави.

Потім починається магія - стає видно різницю між американо і капучино. Для того щоб приготувати американо, бариста доливає гарячу воду, а у випадку з капучино вода не вливається взагалі - тільки збите молоко. Таким чином ми розуміємо, що американо - це еспресо+вода, а капучино - еспресо+молоко. Об'єм у цих напоїв однаковий - 200 мл.

Відео дня

Але не все так просто - між собою відрізняються також американо з молоком і капучино - різниця тут в тому, що додається третій інгредієнт. Так для приготування американо з молоком бариста робить еспрессо, додає гарячу воду, а потім трохи збитого молока, але рецептура капучино не змінюється - це все так же еспрессо з молоком. Що стосується кофеїну, то в американо його буде менше, ніж в капучино, адже порцію еспресо розбавили спочатку водою, а потім ще й молоком, так що, такий напій підійде, якщо вам не хочеться занадто міцної кави і насиченого смаку.

Вас також можуть зацікавити новини: