Ці продукти покращують настрій / колаж УНІАН, фото ua.depositphotos.com

Дієтологи назвали продукти, які сприяють підвищенню настрою, що особливо актуально у період зимової хандри, пише WomensHealth.

Продукти, що покращують настрій - список

Зокрема, до цього цілющого переліку фахівці включили яйця, овес, горіхи, шоколад. Повний список виглядає так:

Яйця. Простий сніданок з яйцями та тостами може допомогти вам покращити день. Дві поживні речовини у яйцях (холін і залізо) сприяють поліпшенню настрою, розповіла дієтолог Фаріха Джей.

Відео дня

Шафран. За словами дієтолога Емілії Пападопуллос, дослідження показали, що 30 мг шафрану на день разом з риб'ячим жиром як добавками допомагають зменшити почуття депресії.

Пробіотичні продукти. Дієтолог Ріаннон Ламберт зазначила, що зв'язок між здоров'ям кишечника та психічним здоров'ям став центральною темою не одного наукового дослідження, а ферментовані продукти, такі як квашена капуста та кімчі, відіграють вирішальну роль у підтримці здорового мікробіому кишечника.

Жирна риба (лосось, скумбрія, сардини або форель). Дієтолог Джульєтта Келлоу акцентувала, що жирна риба багата на жир омега-3, який важливий для серця, мозку і очей: "Деякі дослідження також показують, що риба корисна для нашого настрою, оскільки більш високе її споживання пов'язане з меншою кількістю депресії".

Горіхи. Як пояснила дієтолог Фаріха Джей, горіхи багаті на необхідні поживні речовини для здоров'я мозку, включаючи вітамін Е і цинк.

Шоколад. Дієтолог Габріела Павич розповіла, що шоколад не тільки смачний, але також містить флавоноїди, важливі для роботи мозку.

Ягода. Дієтолог Павич заявила, що ягоди містять поліфеноли, які також підтримують здоров'я мозку.

Овес. За заявами дієтологів, овес сповнений крохмалистих вуглеводів, які повільно і поступово вивільняють енергію. Це допомагає запобігти раптовому падінню рівня глюкози (цукру) у крові, що може зробити нас втомленими та млявими.

Нагадаємо, раніше дієтологи назвали найкорисніший продукт, який завжди потрібно їсти для здорового волосся.

Вас також можуть зацікавити новини: