В чому користь спецій для організму / фото ua.depositphotos.com

Хоча втрата ваги є головним пріоритетом для багатьох людей, скинути зайві кілограми це непросте завдання. Індійська кухня пропонує безліч корисних для здоров’я інгредієнтів, деякі з яких можуть допомогти спалювати жир.

Дієтолог Твінсі Енн Суніл розповіла health shots, які п'ять спецій варто додати у свій раціон для контролю ваги. Вживати їх потрібно помірно і разі неприємних реакцій звернутися до лікаря, оскільки можливі алергії.

Як природна зігріваюча спеція, куркума може підвищувати температуру тіла, що ще більше прискорює метаболізм. Вона також допомагає контролювати рівень цукру в крові та уникнути резистентності до інсуліну. Це запобігає ще більшому накопиченню жиру в організмі. Також можна пити чай з куркумою або молоко перед сном.

Відео дня

Кориця містить протизапальні і антиоксидантні сполуки. Найвідомішою її перевагою є здатність допомагати у втраті ваги. Кориця має природні властивості пригнічувати апетит і прискорює метаболізм.

Часник допомагає залишатися у формі та спалювати калорії. Крім того, він може зменшити почуття голоду і надовго забезпечити ситість, що запобігає переїданню.

Суніл також згадала і про чорний перець. Це не просто приправа до їжі. Речовина під назвою піперин, що міститься в чорному перці, прискорює метаболізм і зменшує накопичення жиру в організмі.

Термогенні властивості імбиру можуть прискорити втрату ваги. Крім того, ця спеція допомогає впоратися зі сплеском цукру в крові після вживання вуглеводної або багатої на цукор їжі. Імбир зменшує почуття голоду та зупиняє імпульсивну тягу. Його можна додавати в супи, салати, каррі та чай.

Ці індійські спеції можуть допомогти травленню, покращити метаболізм, зменшити запалення та покращити загальне самопочуття. Хоча вони загалом корисні, людям із специфічною алергією або чутливістю до певних спецій слід їх уникати. Водночас тим, у кого є проблеми з шлунково-кишковим трактом, наприклад, кислотний рефлюкс або гастрит, можливо, доведеться зменшити споживання, оскільки спеції можуть погіршити ці стани.

Інші поради щодо харчування

Дещо раніше дієтолог назвала 5 причин, чому треба обов'язково щоранку пити імбирну воду.

Також УНІАН писав, що відбувається з вашим тілом, коли ви раптово перестаєте їсти хліб.

Вас також можуть зацікавити новини: