Люди цікавляться тим, як довше залишатись молодими та здоровими / фото ua.depositphotos.com

У світі наразі все більше зростає інтерес для продовження тривалості життя та покращення його якості. Людей цікавить також, як зберегти здоров'я й у старості.

Професор геронтології та директор Інституту довголіття в Університеті Південної Каліфорнії Вальтер Лого заявив New York Times, що планує прожити 120-130 років здорового життя. Він назвав 5 продуктів, які краще виключити зі свого харчування.

Як відомо, італійський спосіб життя давно вважався золотим стандартом довголіття. Особливо це стосується середземноморської дієти, звички багато гуляти та перебувати у суспільстві. Італійська Сардинія є однією з п’яти блакитних зон — місць, де люди живуть найдовше та найздоровіше. Лонго також народився у цій країні.

Відео дня

За його словами, зараз ситуація погіршилась, оскільки "майже ніхто в Італії не дотримується середземноморської дієти". Через це місцева молодь страждає від ожиріння. Професор заявив, що це через зловживання 5 найгіршими для споживання продуктів - піци, макаронів, білка, картоплі та хліба. Лонго побоюється, що італійці будуть жити довго, але не здорово, якщо ця модель продовжуватиме домінувати в культурі. 

Він рекомендує більше уваги приділити рослинній їжі та горіхам. Професор навіть створив сайт, на якому публікує власні рецепти довголіття, серед яких кисло-солодкі сардини, фаршировані артишоки, капустяні котлети та цибуля в горіховому соусі. 

"Запатентований рецепт дієти, що імітує піст, дозволяє вашому тілу залишатися в режимі, подібному до голодування, що запускає набір протекціоністських заходів, розроблених організмом під час природного відбору. Це дозволяє організму оптимізувати свою продуктивність, омолодити свої клітини та процвітати за складних обставин", — йдеться на його сайті.

Дослідження виявили як переваги, так і недоліки періодичного голодування, але його незмінна популярність демонструє, на що люди йдуть, сподіваючись продовжити своє життя.

Інші поради з довголіття

Як розповідав УНІАН, 103-річна супербабуся з Ямайки назвала фрукт, який є її секретом довголіття.

Залишатися здоровим і кмітливим є метою більшості людей у ​​віці. Існує окрема група людей, яка відома як SuperAgers. До неї входять особи, чий вік перевищує 80 років, але їхній об’єм пам’яті такий, як у 50-літніх. Вони жади поради, як дожили до глибокої старості і залишатись кмітливими та активними. 

Вас також можуть зацікавити новини: