Стало відомо, які продукти сприяють здоров'ю мозку / колаж УНІАН, фото ua.depositphotos.com

Для загального здоров'я харчування мозку є найважливішим аспектом, який часто не помічають. Мозок, що є епіцентром наших когнітивних функцій, емоцій та життєвої сили, вимагає особливої уваги і турботи.

Як розповіла лікар-дієтолог Екта Сінгхвал, підтримка оптимального здоров'я мозку передбачає включення збалансованої та багатої поживними речовинами дієти, пише The Indian Express.

Фахівець рекомендує: включити у раціон джерела жирних кислот омега - 3 (жирна риба, насіння льону, насіння чіа, волоські горіхи), споживати багаті на антиоксиданти фрукти і овочі (ягоди, темна листова зелень, яскраві овочі), вибирати цільнозернові продукти (коричневий рис, кіноа, овес) і такі, які містять нежирні білки (птиця, яйця, тофу, бобові).

Відео дня

5 суперпродуктів для поліпшення здоров'я мозку:

  • чорниця (багата на антиоксиданти, сприяє поліпшенню пам'яті і когнітивних функцій, допомагає зменшити стрес);
  • жирна риба (підтримує структуру та функції мозку, сприяючи когнітивному благополуччю);
  • брокколі (високий вміст антиоксидантів і вітаміну K підтримує здорову функцію мозку);
  • куркума (має протизапальні та антиоксидантні властивості, може перетнути гематоенцефалічний бар'єр, потенційно допомагаючи запобігти нейродегенеративним захворюванням);
  • горіхи та насіння (сприяють загальному здоров'ю мозку і можуть допомогти захистити від вікового зниження когнітивних функцій).

Хоча включення у раціон суперпродуктів корисно, вкрай важливо підтримувати загальний дієтичний баланс, уникати зневоднення і вести здоровий спосіб життя, включаючи регулярну фізичну активність та достатній сон, заявляють фахівці.

Раніше УНІАН писав, що дієтологи назвали фрукт №1 для схуднення.

Вас також можуть зацікавити новини: