Названо фрази, які успішні люди не говорять собі / фото ua.depositphotos.com

Психолог і викладач Єльського університету Емма Сеппала назвала 5 токсичних фраз, які найуспішніші люди ніколи не говорять самі собі, передає cnbc.com.

За її словами, якщо ви регулярно використовуєте ці фрази, то на шляху до розвитку вас може стримувати самокритика. Фахівчиня порадила, якими більш здоровими виразами та діями їх замінити, щоб розкрити свій потенціал максимально.

Ось які 5 токсичних фраз виділила психологиня:

Відео дня

"Я недостатньо хороший". Це руйнівна фраза-програма, яка може спричинити відчуття занепокоєння та депресію. Емма Сеппала радить намагатися замість цього запитувати себе: "Що добре для мене зараз?". Співчуття до себе, як показують дослідження, змушує почуватися більш енергійним та оптимістичним.

"Я ніколи не зможу цього отримати". Щоб позбутися цієї фрази, психолог рекомендує використовувати установку: "Мені потрібно більше практики".

"Я невдаха". Ще одне несамовите і руйнівне переконання, яке слід перебивати важливістю отриманого життєвого досвіду: "Я багато чому навчився".

"Не можу повірити, що я це зробив, я ж такий дурний". Дослідження доводять, що єдиний спосіб навчитися - це дозволити собі пробувати і робити помилки. Тому замість того, щоб себе лаяти, проявіть до себе прихильність і підтримку, пам'ятаючи універсальні істини, - "ніхто не ідеальний" і "всі роблять помилки".

"Я не такий гарний, як вони". Замість того, щоб порівнювати себе з іншими, спробуйте зосереджуватися на своїх якостях, які роблять вас особливими.

Раніше було названо 9 точних ознак того, що найкращий друг токсичний.

Вас також можуть зацікавити новини: