\Експерти  / фото Иванов АлексейЕксперти радять зберігати яйця лише у холодильнику / фото УНІАН, Олексій Іванов

Іноді ми забуваємо перевіряти термін придатності деяких продуктів, які є у нашому холодильнику. Те саме стосується і яєць, часто ми викидаємо їх. Проте у The New York Times розповіли, наскільки довго можуть зберігатися яйця. 

У Міністерстві сільського господарства США кажуть, що такий продукт може зберігатися довше, ніж думають люди. Зазвичай термін придатності є лише рекомендаціями і деякі інгредієнти, такі як яловичина, курятина та свинина краще споживати якомога швидше. Проте яйця можуть зберігатися від трьох до п'яти тижнів з того дня, коли ви їх принесли додому. Також це може перевершити дату, яка зазначена на упаковці. 

Як зберігати яйця?

Як тільки ви прийшли додому, одразу покладіть їх у холодильник. Також краще не зберігати яйця на дверцятах, адже там зазвичай температура вища, ніж на полицях. Крім того, не варто зберігати яйця при кімнатній температурі понад дві години. 

Відео дня

Сирі яєчні білки можна зберігати у холодильнику в герметичному контейнері до чотирьох днів, рекомендує Американська рада з питань яєць. У морозильній камері вони можуть зберігатися до року, за даними U.S.D.A. Також фахівці пропонують заморожувати окремо жовтки та білки у формах для льоду, а потім витягувати їх та зберігати у поліетиленовому пакеті, який підходить для заморожування. 

Як довго можна зберігати варені яйця?

Зазвичай у холодильнику зварені круто яйця у шкаралупі зберігаються до тижня, проте як тільки ви їх почистите, то краще їх з'їсти впродовж доби, радить Американська рада з питань яєць.

"Що стосується заморожування, то це ризикована пропозиція. Це впливає на текстуру, тому рада радить уникати цього, якщо тільки ви не любите, щоб білок був жорстким і водянистим", - зазначили у матеріалі.

Як зрозуміти, що яйце вже старе?

Якщо у вас яйця вже довго залежались, то не обов'язково їх викидати. Їх можна використати для випічки. Проте якщо яйце пахне гниллю або має дивний вигляд (водянистий білок, знебарвлений жовток, порошкоподібна або слизька шкаралупа), то викиньте його. Те саме стосується будь-яких тріснутих яєць.

Інші побутові рекомендації

Також фахівці розповіли, як перевірити свіжість яйця в магазині. Один із лайхфаків - якщо у вас у кишені раптом завалявся ультрафіолетовий ліхтарик, то за допомогою нього можна перевірити яйця на свіжість - шкаралупа свіжого яйця на просвіт буде червоною, і що більший термін продукту - то світліший відтінок.

Раніше стало відомо один засіб, який прожене харчову міль назавжди. Багато господинь вважають, що камфорна олія або камфорний спирт є найефективнішим засобом від харчової молі, який можна використовувати в будь-якому випадку. Коштує він близько 25 гривень, продається в будь-якій аптеці.

Вас також можуть зацікавити новини: