Собаки і кішки зазвичай відчувають відразу до яскравого світла / колаж УНІАН, фото ua.depositphotos.com

Власникам домашніх тварин, які живуть або подорожують шляхом майбутнього повного сонячного затемнення, настійно рекомендується тримати своїх тварин всередині, щоб вони не постраждали.

Хоча експерти стверджують, що тваринам навряд чи буде заподіяно шкоду, якщо вони подивляться на сонце, вони стурбовані тим, що домашні тварини можуть відреагувати на велике скупчення людей, і просять тримати їх подалі, пише Newsweek.

"Таким чином, вони не будуть боятися, коли інші люди дуже хвилюються", - сказав у середу місцевому новинному каналу WABI Кріс Баррі, ветеринар ветеринарної клініки Kindred Spirits в Оррінгтоні, штат Мен. "Я більше турбуюся про те, що тварини перебувають на вулиці і, можливо, починають турбуватися. Більше турбуюся про дивну ситуацію, ніж про те, що її немає".

Відео дня

Ветеринарні установи заявили, що власники домашніх тварин найбільше занепокоєні тим, чи може їхні пухнасті друзі постраждати, дивлячись на сонце, після попереджень про те, що люди захищають свої очі під час перегляду небесного видовища. Але вони запевнили, що це навряд чи стане проблемою для собак і котів, які зазвичай уникають дивитися на яскраве світло.

"Собаки і кішки зазвичай відчувають огиду до яскравого світла, випромінюваного сонцем, оскільки вони дивляться прямо на нього", - написала минулого тижня лікарня для тварин Maybeck у Західному Мельбурні, штат Флорида. "Дискомфорт, який вони спричиняють, коли вони мружаться, достатній, щоб подолати будь-яку цікавість, яка їм може знадобитися, щоб подивитися прямо на сонце".

Таким чином, звичайні домашні тварини, швидше за все, "не більш схильні дивитися на сонце, ніж зазвичай".

Власникам домашніх тварин також не слід намагатися подарувати своїм чотирилапим друзям окуляри. "Я думаю, що це скоріше викличе занепокоєння, якщо у них щось на обличчі", - сказав Баррі WABI.

Хоча домашні тварини навряд чи дивитимуться на сонце з власної волі, Американське товариство із запобігання жорстокому поводженню з тваринами вважає, що найкраще тримати їх у приміщенні із затягнутими жалюзі або шторами, оскільки вони "звернуть пильну увагу на те, як ми реагуємо на сонце".

Мало що відомо про те, як саме затемнення впливає на поведінку тварин, оскільки існує лише кілька можливостей для проведення наукових досліджень. Проте вчені знають, що тварини, як правило, використовують сонячний цикл для регулювання свого режиму дня, який затемнення може збити з пантелику, що потенційно може призвести до тривоги.

"Дослідники виявили, що більшість тварин реагують на сонячне затемнення, починаючи свої нічні заняття в міру наближення повного затемнення", - заявив у вівторок Остін Гарнер, професор біології Сіракузького університету, який вивчає поведінку тварин. "Звичайні тварини-співаки у вечірніх хорах, як-от жаби та цвіркуни, можуть почати співати, тоді як тварини, які вокалізують у денний час, наприклад більшість цикад, можуть зупинитися".

Він додав, що деякі дослідження показують, що домашні тварини, як-от собаки і коні, а також деякі тварини в зоопарках, демонструють нервову поведінку під час затемнення, "наприклад, стають мовчазними і нерухомими, починають ходити або групуватися і проявляють особливу пильність".

Сонячне затемнення - деталі

8 квітня повне сонячне затемнення - коли Сонце повністю закриється Місяцем - буде видно протягом різного періоду часу на шляху від північної Мексики, через Середній Захід і вгору в Нову Англію. Шлях тотальності - територія, на якій його можна буде побачити - охоплює 13 штатів, а також невеликі території Теннессі та Мічигану.

Ув'язнені Нью-Йорка подають до суду на департамент виправних установ штату через рішення закрити в'язниці під час повного сонячного затемнення наступного понеділка.

У позові, поданому в п'ятницю до федерального суду на півночі штату Нью-Йорк, стверджують, що карантин 8 квітня порушує конституційні права ув'язнених сповідувати свою віру, не даючи їм змоги брати участь у релігійно значущих заходах.

Вас також можуть зацікавити новини: