Хаскі - одна з таких товариських порід / фото wikipedia.org

Якщо ви вирішили завести песика, варто врахувати одну річ: деякі породи собак менш охоче ділять свій дім з іншими домашніми тваринами, тоді як інші – із задоволенням живуть поруч із численними іншими пухнастими друзями. А є й такі, які почуваються однаково щасливими і у великій родині, і коли вони – єдиний пухнастик у домі.

Видання Scotsman, склало список із 10 порід, які найкраще підійдуть для тих родин, яким мало лише однієї собаки в домі:

  1. Лабрадор-ретривер. Однією з багатьох причин популярності цієї породи є те, що він досить гнучкий, коли справа доходить до умов життя. Ці тварини однаково щасливі вдома з одним або кількома тваринами.
  2. Бігль. Цю породу створили, щоб полювати разом із численними собаками. Це означає, що вони найщасливіші, коли ділять будинок принаймні з ще одним цуциком.
  3. Бассет-хаунд. Він досить ледачий, тож його не турбуватиме, якщо в його домі є собаки, коти чи будь-які інші тварини. Ці собаки насправді можуть будувати дуже міцні зв’язки з іншими собаками – просто переконайтеся, що у кожної тварини є власна зона в домі.
  4. Англійський спрингер-спаніель. Як і більшість спанієлів взагалі, ця порода має запас енергії, який потрібно витрачати. Наявність приятеля, який готовий бігати та гратися разом із ним, лише додає радості цьому песику. 
  5. Коргі. Ці валлійські собаки люблять мати власну собачу родину, з якою можна жити.
  6. Мопс. Досить товариський собака, який особливо добре ладнає з іншими мопсами в домі. Якщо у вас більше одного мопса, ви щасливий власник бурчання мопсів!
  7. Пудель. Також є товариською твариною, яка любить компанію інших тварин. Поєднуйте їх з породами подібних розмірів.
  8. Золотистий ретривер. Подібно до свого близького двоюрідного брата лабрадора, золотистий ретривер є надзвичайно товариським собакою, який швидко подружиться з іншими домашніми тваринами. Приведіть у свій дім молодшого собаку, і ваш Голді прийме його як свого. 
  9. Папійон. Буває важко знайти маленьких собак, які б добре ладнали з іншими домашніми тваринами – багато мініатюрних порід можуть бути територіальними та агресивними. Винятком є ​​папійон, який, як відомо, особливо добре ладнає з котами, а також з іншими собаками.
  10. Сибірський хаскі. Цей пес був виведений для роботи в зграях, тому із задоволенням ділиться своїм домом з іншими середніми або великими породами собак.

Інші цікаві матеріали про собак

Як писав УНІАН, хоча саме коти мають репутацію примхливих та вибагливих в питаннях їжі домашніх тварин, насправді про багатьох собак можна сказати те саме. Ось 10 собачих порід, які часто створюють проблеми господарю у питання харчування.

Відео дня

Також ми розповідали про 10 найрідкісніших порід котів, як є справжньою екзотикою. Представників цих порід деінде не побачиш.

Вас також можуть зацікавити новини: