
Запечена картопля - це ідеальна їжа, якщо ми говоримо про швидкість приготування і затишок, який вона створює. Але її можна підняти на новий рівень із цим легким рецептом.
З таким розмаїттям начинок картопля в мундирі підійде кожному: від квасолі з сиром до тунця з майонезом або навіть чилі кон карне. Не дивно, що вона залишається класикою і для вечері в колі сім'ї, і для зустрічі з друзями - готується без зайвого клопоту. А завдяки "фірмовим аристократичним" начинкам від Мері Беррі ви зможете вразити кого завгодно, пише Mirror.
Знаменитий шеф-кухар поділилася своїми рецептами з начинками з песто, бекону з грибами, зеленої цибулі зі сметаною і перцю з козячим сиром.
Інгредієнти для різних начинок:
З песто:
- 3 ст. л. базилікового песто
- 75 г пармезану, крупно натертого
З беконом і грибами:
- 4 скибочки бекону, нарізаних
- 50 г печериць, нарізаних
- 75 г чеддеру, натертого
Із зеленою цибулею та сметаною:
- 1 ст. л. оливкової олії
- 4 пера зеленої цибулі, нарізаних
- 4 щедрі ст. л. сметани
- паприка для посипання
З перцем і козячим сиром:
- 2 великих червоних перці, розрізаних навпіл, без насіння і запечених до м'якості, або 2 смажених перці з банки
- 1 ст. л. м'якого козячого сиру
- 1 ст. л. свіжого базиліка, нарізаного
Як готувати запечену картоплю
Спочатку Мері Беррі радить узяти велику картоплину і запікати її близько години в духовці за 200°C з конвекцією. Коли м'якоть стане м'якою, акуратно вийняти її ложкою в миску. Додати 2 столові ложки молока і шматочок вершкового масла, потім обрану начинку. Посолити, поперчити і повернути суміш назад у шкірку.
Із начинкою з бекону і грибів: обсмажити бекон до хрускоту, додати гриби і смажити на сильному вогні кілька хвилин.
Із зеленою цибулею і сметаною: обсмажити зелену цибулю на сильному вогні до м'якості, змішати з м'якушем картоплі та сметаною.
З перцем і козячим сиром: запечені перці нарізати смужками і змішати з м'якоттю картоплі, козячим сиром і базиліком.
Перекласти картоплю на деко. Зверху посипати пармезаном (для варіанта з песто) або чеддером (для варіанта з беконом і грибами), або злегка присипати паприкою (для варіанта із зеленою цибулею). Скропити оливковою олією і повернути в духовку ще на 15 хвилин - поки начинка не зарум'яниться, а шкірка не стане хрусткою.
Перед подачею посипати нарізаною петрушкою і подавати гарячою.
Інші цікаві рецепти з картоплею
Раніше УНІАН повідомляв про секрет ідеального пюре, якому не буде рівних, якщо ви дослухаєтесь до того, що сказав володар трьох зірок Мішлен. Попри популярність страви, вона проста у приготуванні та містить лише чотири інгредієнти. Один із них - вершкове масло.
Крім того, ми розповідали, як смачно запекти картоплю. Кулінарний експерт Марція поділилася своїм рецептом часникової запеченої картоплі з дуже хрусткою скоринкою.