Ілюстрація REUTERS

Фонд державного майна України у квітні планує повторно виставити на продаж державний пакет акцій публічного акціонерного товариства «Центренерго».

Читайте такожКабмін виключив з переліку об'єктів великої приватизації «Турбоатом», чотири ТЕЦ і ЗТМК

Про це на своїй сторінці в соціальній мережі Facebook написав виконуючий обов'язки голови Фонду держмайна Віталій Трубаров.

Відео дня

«Фонд державного майна разом з інвестиційним радником Ernst&Young продовжує роботу з підготовки «Центренерго» до продажу. Плани з приватизації цього активу незмінні, і в квітні ми повторно виставимо «Центренерго» на конкурс», - написав він.

Також Трубаров додав, що урядовий Комітет з питань економічної, фінансової та правової політики, розвитку паливно-енергетичного комплексу, інфраструктури, оборонної та правоохоронної діяльності схвалив проект розпорядження Кабінету міністрів про продовження терміну розміщення акцій «Центренерго» до 30 вересня цього року.

«Очікую, що на найближчому засіданні уряду це питання буде проголосоване», - додав він.

Як повідомляв УНІАН, компанія «Центренерго» потрапила до переліку об'єктів великої приватизації на 2018 рік, причому саме з неї планували почати цей процес, але конкурс з продажу в грудні минулого року скасували.

Довідка УНІАН. «Центренерго» є одним із провідних виробників електроенергії в Україні. Держава володіє 78,289% акцій компанії. До складу компанії входять три теплові електростанції - Вуглегірська, Зміївська та Трипільська, їх сумарна встановлена проектна потужність становить 7665 МВт - 14% генеруючої потужності України. «Центренерго» постачає електроенергію в Київську, Харківську і Донецьку області.