Ілюстрація REUTERS

Національна акціонерна компанія «Нафтогаз України» розміщує п'ятирічні єврооблігації на 600 млн євро під 7,125% і трирічні єврооблігації на 335 млн дол. під 7,375%.

Читайте такожУ "Нафтогазі" заявили про зниження ціни на газ для населення

Про це пише Reuters з посиланням на дані Refinitiv IFR (Іnternational financing review).

Відео дня

За даними IFR, попит на облігації в доларах перевищив 850 мільйонів, в євро - перевищив 1,5 мільярда євро.

Як повідомляв УНІАН, сьогодні, 12 липня, «Нафтогаз України» планував розмістити облігації з орієнтиром дохідності: для трирічних євробондів у доларах на суму щонайменше 300 мільйонів у районі 7,75% і п'ятирічних в євро щонайменше на 500 мільйонів євро у районі 7,50 %.

5 липня голова НАК «Нафтогаз України» Андрій Коболєв заявив про готовність до виходу на ринок єврооблігацій наступного тижня, що дозволить залучити кошти під закачування газу в сховища і виплатити дивіденди уряду.

У листопаді 2018 року «Нафтогаз» відклав випуск єврооблігацій через нестабільність ринку і високу потенційну вартість залучення коштів.

22 жовтня минулого року Коболєв заявляв, що компанія планує випуск єврооблігацій на суму 0,5-1 млрд дол. За його словами, метою залучення єврооблігацій є фінансова збалансованість компанії, зокрема погашення кредитів.

Довідка УНІАН. НАК «Нафтогаз України» - найбільша державна вертикально інтегрована нафтогазова компанія України, підприємства якої видобувають близько 90% газу і нафти в країні. НАК займається розробкою родовищ, видобуванням нафти і газу, їх транспортуванням, а також реалізацією нафтопродуктів через власну мережу АЗС.