Ситуація зі світлом у Києві досі важка / фото УНІАН (В'ячеслав Ратинський)

Ситуація з енергопостачанням в Києві залишається важкою, через зруйновані мережі та вузли більшість киян не можуть отримати світло у свої домівки, йдеться у повідомленні в Telegram-каналі Київської міської військової адміністрації.

"Ситуація в Києві з енергопостачанням залишається важкою. Головною проблемою є не генерація, а доставка живлення споживачам. Саме через зруйновані мережі та вузли більшість киян не можуть отримати світло у свої домівки", - зазначив начальник КМВА Сергій Попко.

Тому, зауважив він, досі діють лише аварійні відключення електроенергії, тривалість яких неможливо регламентувати.

Відео дня

"Енергетики, ремонті бригади, комунальні служби працюють цілодобово, аби відновити пошкоджену енергосистему. Потрібен час. Вистоїмо попри все. Віримо в нашу Перемогу", - наголосив Попко.

Ситуація з електроенергією в Україні

19 грудня Київ зазнав кілька хвиль атак іранськими дронами "Shahed". Ворог випустив по столиці 23 безпілотники, з яких 18 вдалося знищити.

Через атаку в енергосистемі виник значний дефіцит потужності.

20 грудня генеральний директор компанії-постачальника електроенергії YASNO Сергій Коваленко заявив, що у столиці поки не слід розраховувати на повернення до графіків постачання електроенергії. 21 грудня Коваленко зазначив, що покращення ситуації з енергопостачанням у Києві поки немає, вона сьогодні найскладніша в країні.

Вас також можуть зацікавити новини: