Ілюстрація REUTERS

Національний банк України змінив правила зберігання, захисту, використання та розкриття банківської таємниці у зв'язку з набранням чинності закону України "Про валюту і валютні операції".

Читайте такожНБУ змінює "формулу" розрахунку курсу гривні до долара

Про це повідомляє прес-служба НБУ.

Відео дня

Зазначені зміни затверджені постановою №82 від 20 липня 2018 року.

"Національний банк змінив правила зберігання, захисту, використання та розкриття банківської таємниці у зв'язку з набранням чинності закону України "Про валюту і валютні операції". Документ приведено у відповідність зі статтями 60, 62 закону України "Про банки і банківську діяльність", - сказано в повідомленні.

Відзначається, що змінені правила дозволять банкам надавати інформацію, що містить банківську таємницю, при здійсненні валютного нагляду. У тому числі, у разі запровадження регулятором заходів захисту відповідно до закону "Про валюту і валютні операції", - йдеться в повідомленні.

Постанова набирає чинності одночасно з днем введення в дію закону України "Про валюту і валютні операції".

Як повідомляв УНІАН, Верховна Рада 21 червня ухвалила в цілому Закон «Про валюту і валютні операції», який замінить застарілий декрет Кабінету міністрів «Про систему валютного регулювання і валютного контролю» 1993 року і передбачає принцип «дозволено все, що прямо не заборонено законом».

Президент України Петро Порошенко підписав прийнятий закон 4 липня. Новий закон про валюту набуде чинності в лютому 2019 року.