«Baker Tilly Ukraine» проведе аудит «Укроборонпрому» / фото УНІАН

Міжнародна аудиторська компанія «Baker Tilly Ukraine» стала переможцем аукціону на проведення аудиту консолідованої звітності державного концерну «Укроборонпром».

Читайте такожНемає аудиту – немає шансів. Врятувати «Укроборонпром»

Як сказано в повідомленні порталу держзакупівель «Прозорро», компанія виграла з пропозицією 29,336 млн грн, тоді як її єдиний конкурент, «Ernst&Young», хотів за свої послуги 29,337 млн грн. Очікувана вартість послуги становила 32,5 млн грн, а завершити аудит переможець має до 17 квітня 2021 року.

Відео дня

За словами гендиректора «Укроборонпрому» Айвараса Абромавічуса, це важлива перемога для концерну, оскільки темою аудиту «дуже сильно спекулювала попередня влада, в реальності ж закупівля послуг аудиту саботувалася минулим керівництвом».

«Моє бачення – аудитори повинні почати працювати в концерні до кінця поточного року. Зараз створюємо для них ці умови», - цитує гендиректора прес-служба концерну.

За словами Абромавічуса, проведення міжнародного аудиту фінансової діяльності концерну із залученням міжнародних експертів є головним завданням на найближчу перспективу.

Як повідомляв УНІАН, наприкінці травня Кабінет міністрів виділив «Укроборонпрому» 32 млн грн на поворотній основі, щоб держконцерн провів фінансовий аудит своєї діяльності.

Довідка УНІАН. Державний концерн «Укроборонпром» створений в 2010 році з метою забезпечення ефективного функціонування та управління суб'єктами господарювання державного сектора економіки, які здійснюють господарську діяльність у сфері розроблення, виготовлення, реалізації, ремонту, модернізації та утилізації озброєння, військової і спеціальної техніки та боєприпасів і беруть участь у військово-технічному співробітництві. До складу концерну входять більше сотні підприємств ОПК України.