Ілюстрація REUTERS

Урядовий проект державного бюджету України на 2020 рік передбачає перерахування Національним банком в казну не менш як 40,709 мільярда гривень з прибутку за 2019 рік.

Читайте такожНБУ стані регулятором небанківського фінсектора з липня 2020 року

Як йдеться у відповідному законопроекті, опублікованому на сайті Верховної Ради, кошти будуть перераховані після підтвердження зовнішнім аудитом та затвердження Радою НБУ річної фінансової звітності регулятора та формування резервів.

Відео дня

Зазначається, що кошти будуть перераховані відповідно до графіка, встановленим Міністерством фінансів.

Як повідомляв УНІАН, Кабінет міністрів зареєстрував в парламенті законопроект про держбюджет України на 2020 рік, який передбачає доходи в сумі 1,079 трильйона гривень, витрати - 1,170 трильйона гривень, граничний обсяг дефіциту – на 95 мільярдів гривень, або на 2,09% ВВП.

Проект побудований на чинному макропрогнозі з валютним курсом 28,2 гривні за долар, однак у жовтні уряд обіцяє доопрацювати цей проект після оновлення прогнозів. Подання проекту очікується у п'ятницю, 20 вересня.

У 2019 році Національний банк перерахував до держбюджету частину свого прибутку за 2018 рік обсягом 64,9 мільярда гривень двома траншами - у квітні та травні.