Ілюстрація REUTERS

Міністерство розвитку економіки, торгівлі і сільського господарства України допускає проведення розслідувань за фактом того, що на тлі зміцнення курсу гривні ціни на ряд імпортних товарів не зменшилися.

Читайте такожУкраїнські зарплати зможуть наздогнати польські за 7-10 років - Мілованов

Про це написав міністр розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства Тимофій Милованов на своїй сторінці в соцмережі Facebook.

Відео дня

«Статистика дня. Курс зміцнюється, а ціни не знижуються. Чому так? Ціни на імпортні товари в середньому зросли на 0,3% порівняно з минулим роком. На 71 позицію зменшилися, на 56 зросли (127 позицій у кошику для розрахунку інфляції). Що стримує падіння цін? Підвищення зарплат та інших витрат у собівартості. За певними позиціями, де повинно бути більше зменшення, ми робимо аналітику і, якщо буде потрібно, спілкуватимемось з ринком і проводитимемо розслідування», - написав він.

Як повідомляв УНІАН, Національний банк України на п'ятницю, 13 грудня, встановив офіційний курс гривні до долара на рівні 23,56 грн/дол., що є максимальним значенням майже за 4 роки - з січня 2016 року.