Перерахунок дозволить в середньому знизити платіжки за грудень на тепло на 300-400 грн / фото УНІАН

У зв'язку зі зниженням цін на газ вартість тепла в платіжках за грудень для киян буде знижено на 22-23%, повідомив на прес-конференції заступник голови Київської міської державної адміністрації Петро Пантелеєв.

«Нарахування за грудень будуть знижені на 22-23%, що дасть змогу нам зробити найбільший перерахунок в країні - 320 млн грн, тобто на 320 млн грн кияни сплатять менше за грудень», - сказав Пантелеєв.

Він зазначив, що такий перерахунок дасть змогу в середньому знизити платіжки за грудень на тепло на 300-400 грн порівняно з платіжкою за грудень без цього перерахунку.

Відео дня

Читайте такожУкраїну внесли до списку країн, які порушують інтелектуальну власність

Своєю чергою директор СП «Енергозбут» комунального підприємства «Київтеплоенерго» Костянтин Лопатин зазначив, що такий перерахунок здійснюватиметься щомісяця залежно від зміни ціни на газ. Розмір перерахунку споживачі зможуть побачити у своїх платіжках.

«Урядовою постановою не запроваджується і не коригується тарифна величина, а коригування здійснюється через зміну вартості основної складової тарифу - природного газу. Відповідно, коефіцієнт перерахунку, який було використано в грудні 2019 року, в майбутньому залежатиме від вартості газу. Розмір перерахунку щомісяця змінюватиметься залежно від ціни на природний газ», - сказав Лопатин, наголосивши, що цей механізм працює тільки в бік зниження нарахувань.

Як повідомляв УНІАН, наприкінці листопада президент України Володимир Зеленський заявив, що тарифи на опалення для населення мають бути знижені вже в грудні.

24 грудня Кабмін надав можливість теплопостачальним підприємствам знизити чині тарифи на тепло залежності від ринкових цін на газ.

Прем'єр-міністр Гончарук пояснив, що це рішення дасть змогу вже в грудні на 30% зменшити суми в платіжках за комунальні послуги.