Ілюстрація REUTERS

Поширення коронавірусу і падіння основних індексів на фондових ринках внесуть корективи у фінансову діяльність державного концерну "Укроборонпром".

Читайте також"Укроборонпром" передає Фонду держмайна та Держкосмагентству 23 своїх підприємства

Про це під час брифінгу заявив гендиректор концерну Айварас Абромавичус.

Відео дня

"Ще до коронавірусу, ще до фінансової кризи, яка триває у світі, у нас були очікування про 30% зростання експорту і продажів. Але ми вже бачимо коригування. Всі виставки, на які ми повинні були їхати в Катарі, в Малайзії, зараз скасовуються", - сказав він.

За словами Абромавичуса, негативні тенденції у світі позначаться на постачанні іноземних комплектуючих для товарів вітчизняної "оборонки". Також можуть істотно скоротитися замовлення з авіаперевезення нестандартних вантажів, які виконує ДП "Антонов".

За словами Абромавичуса, підприємства концерну в січні-лютому показали зростання виробництва на 3%.

Довідка УНІАН. Державний концерн "Укроборонпром" створений у 2010 році з метою забезпечення ефективного функціонування та управління суб'єктами господарювання державного сектору економіки, які здійснюють господарську діяльність у сфері розроблення, виготовлення, реалізації, ремонту, модернізації та утилізації озброєння, військової та спеціальної техніки та боєприпасів, беруть участь у військово-технічному співробітництві. До складу концерну входять близько 140 підприємств ОПК України.