Ілюстрація REUTERS

Україна веде переговори з Міжнародним валютним фондом щодо підтримки в період світової кризи і сподівається на позитивний результат найближчим часом.

Читайте такожШмигаль заявивши про необхідність готуватися до економічної кризи в Україні

Про це заявив прем'єр-міністр України Денис Шмигаль в ході засідання Кабінету міністрів.

Відео дня

Він підкреслив, що дії влади не повинні обмежуватися боротьбою з коронавірусом, оскільки у світі вибухнула криза, яка може спровокувати економічну кризу в Україні.

«Ми активно ведемо переговори про надання допомоги від МВФ. Це окреме питання. Вчора відбулася зустріч з послами Великої сімки. Вчора і кожен день ведуться переговори з МВФ у селекторному режимі. Ми просуваємося вперед щодо фінансової підтримки від цієї міжнародної організації», - сказав прем'єр.

За його словами, міністр фінансів отримав відповідне розпорядження.

«Сподіваємося найближчим часом на позитивний результат. Меседжі та зворотний зв'язок від МВФ на сьогодні досить позитивні», - додав голова уряду.

Довідка УНІАН. Україна і МВФ досягли домовленості про нову трирічну програму розширеного фінансування в обсязі 5,5 млрд дол. у грудні 2019 року. Рішення про нову програму має затвердити Рада директорів Фонду, але точна дата розгляду цього питання поки не визначена, оскільки наша країна виконала не всі умови для старту нової програми.

11 березня прем'єр-міністр Шмигаль заявив, що Україна виконає попередні умови для старту нової програми з МВФ протягом двох-трьох тижнів.

Згідно із заявою міністра фінансів Ігоря Уманського, уряд розраховує «актуалізувати домовленості» з Міжнародним валютним фондом щодо нової програми, що потребують кілька тижнів.