REUTERS

Президент Єврокомісії Жозе Мануель Баррозу відзначає позитивний вплив низки заходів, вжитих Єврокомісією для надання підтримки економіці України. Про це він сказав журналістам у суботу після зустрічі з президентом України Петром Порошенком у Брюсселі, нагадавши, що пакет заходів допомоги на суму в 1 мільярд євро Єврокомісія схвалила ще у березні цього року, передає "Радіо Свобода".

Читайте такожБанкір пропонує для стабілізації гривні замінити імпортні товари вітчизняними

Одним із дієвих механізмів допомоги президент Єврокомісії назвав уведені з 15 травня односторонні торговельні заходи, що передбачають скасування 98% імпортних мит на українські товари в ЄС.

Відео дня

«Односторонні торговельні заходи, запропоновані Єврокомісією, привели до зростання на 14% постачання українських товарів до ЄС за останні місяці», - сказав Баррозу.

Він також нагадав, що Єврокомісія створила групу підтримки для забезпечення допомоги українському уряду у проведенні необхідних реформ.

Баррозу також нагадав, що Єврокомісія готова надати допомогу в організації наприкінці цього року конференції донорів для України, яка має включати, зокрема, питання реконструкції зруйнованої інфраструктури східних регіонів країни.

Читайте такожУкраїнські магазини відмовляються від російських товарів

Президент України Петро Порошенко перебуває у Брюсселі з одноденним робочим візитом, мав зустріч із президентом Ради Європейського союзу Германом Ван Ромпеєм. Глава Української держави також бере участь у саміті Європейської народної партії, а також виступить перед главами 28 держав та урядів країн ЄС у рамках саміту Євросоюзу.