11 грудня курс гривні до долара ослаб на 3 копійки - до 40,08 грн/дол / фото REUTERS

Курс долара в Україні наступного тижня, з 12 по 18 грудня, серйозно не зміниться, він залишиться в межах 39-40 грн/дол.

Такий прогноз зробив глава служби продажів казначейських продуктів банку "Авангард" Юрій Крохмаль, зазначивши, що в найближчі дні можна очікувати стабілізації ситуації на валютному ринку, і на це не в останню чергу вплине близькість новорічних свят, пише НВ.

На думку експерта, зараз багато українців починають готуватися до зустрічі Нового року. А це здатне позитивно вплинути на курс національної валюти, враховуючи зростання пропозицію на готівковому ринку.

Відео дня

Керівник аналітичного департаменту інвесткомпанії Concorde Capital Олександр Паращій теж висловив упевненість в тому, що найближчим часом курс буде зберігатися на такому ж рівні, готівковий сегмент валютного ринку продовжує демонструвати стабільність.

Курс долара в Україні: скільки коштує долар 11 грудня

Нагадаємо, в банківських обмінниках Києва 11 грудня курс гривні до долара ослаб на 3 копійки - до 40,08 грн/дол. Щодо євро курс гривні не змінився і становить 41,90 грн/євро. Продати американську валюту в середньому можна за курсом 39,50 грн за дол., євро - 41,00 грн за євро.

А курс готівкового долара в "Привабанку" залишився на рівні попереднього дня - 39,70 грн за долар. Курс євро до гривні також залишився на рівні попереднього дня - 41,60 грн/євро. Продати американську валюту в банку можна за курсом 39,20 грн за дол., євро - 40,60 грн за євро.