Державний концерн «Укроборонпром» створений ще у 2010 році / фото УНІАН

Голова наглядової ради державного концерну «Укроборонпром» Айварас Абромавічус назвав слабкими місцями концерну закупівлі, фінанси і юридичну сферу та виступив за зміну відповідних фахівців концерну.

Про це він повідомив в ефірі Радіо «НВ».

За його словами, «Укроборонпром» знаходиться приблизно на 80-му місці в світі за обсягом виробництва озброєнь і не є сучасною компанією.

«Укроборонпром» - не в тому стані, в якому, ми хотіли б його бачити, це не сучасна компанія: з управлінських підходів, з набору продукції, за розміром інвестицій в основні засоби. Все досить застаріло. Ми втратили частину традиційних ринків, на які продавали частину продукції», — сказав він.

Читайте такожНаглядову раду "Укроборонпрому" очолив екс-міністр економіки Абромавічус

На думку Абромавічуса, потрібно «оцінити, що є доброго (в концерні, — УНІАН), решту поміняти».

«У нас є ті, хто вміє продавати нашу продукцію на світових ринках. Є люди зі знаннями іноземних мов, знають місцеву культуру, місцеві підходи і так далі… хоча часто їх демонізують у нас в медіа», - зазначив він.

Говорячи про слабкі місця «Укробронпрому», Абромавічус заявив: «Все що стосується закупівель, фінансів, юридичних речей… на жаль, фахівці з низькою кваліфікацією. І їх потрібно поміняти».

Як повідомляв УНІАН, 11 липня Абромавічус, який раніше очолював Міністерство економічного розвитку і торгівлі України, очолив наглядову раду «Укроборонпрому».

Довідка УНІАН. Державний концерн «Укроборонпром» створений у 2010 році з метою забезпечення ефективного функціонування та управління суб'єктами господарювання державного сектору економіки, які здійснюють господарську діяльність у сфері розроблення, виготовлення, реалізації, ремонту, модернізації та утилізації озброєння, військової і спеціальної техніки та боєприпасів, беруть участь у військово-технічному співробітництві. До складу концерну входять більш як сто підприємств ОПК України.