Володимир Зеленський / REUTERS

Президент України Володимир Зеленський підкреслив необхідність до кінця 2019 року ліквідувати тотальну корупцію у сфері державного архітектурно-будівельного контролю та містобудування.

Читайте такожРада повернула кримінальну відповідальність за незаконне збагачення

Як повідомили в прес-службі голови держави, відповідне завдання він поставив перед міністром розвитку громад і територій України Оленою Бабак на зустрічі з керівництвом Верховної Ради та Кабінетом міністрів в Офісі президента.

Відео дня

"Голова держави підкреслив необхідність перевести надання адміністративних послуг в будівництві в електронний формат і ввести автоматичну реєстрацію в реєстрі дозвільних документів. Також потрібно запровадити виключно судовий порядок оскарження права здійснення підготовчих, будівельних робіт за зазначеним дозвільним документам та скасування декларації про готовність об'єкта до експлуатації", - йдеться в повідомленні.

Крім того, президент України поставив завдання міністру юстиції України Денису Малюсці, зокрема, внести зміни до програмного забезпечення реєстрів нерухомості та бізнесу, щоб припинити несанкціонований доступ.

Також, повідомили в прес-службі, Малюська має до кінця червня 2020 року забезпечити формування законодавчої основи для роботи електронного нотаріату.

Віце-прем'єр-міністр - міністр цифрової трансформації України Михайло Федоров до 31 грудня має забезпечити впровадження першого етапу проекту "еМалятко".