Ілюстрація REUTERS

За даними звіту дослідницької компанії Canalys, цього року глобальні поставки смартфонів будуть трохи нижчими, ніж у 2018 році. Компанія скоригувала свій попередній прогноз приблизно на 5%. Основною причиною такої ситуації називають торгову війну між США і Китаєм.

Читайте такожHuawei подала позов до уряду США через внесення її до «чорного списку»

Як пише itc.ua, попередній попередній прогноз Canalys припускав, що в 2019 році на глобальний ринок буде виведено близько 1,417 млрд смартфонів, а приріст поставок у порівнянні з 2018 роком становитиме 1,7%. Але потім з новою силою розгорілася торгова війна між США і Китаєм. Нещодавно уряд США вирішив заблокувати співробітництво Huawei з американськими технологічними компаніями.

Відео дня

Хоча розпорядження влади США про введення санкцій щодо Huawei зупинено на 90 днів, Canalys чекає його введення. Якщо вирішення цієї ситуації не буде знайдено, то продажі смартфонів Huawei за межами Китаю можуть істотно знизитися. В результаті, тепер Canalys вважає, що в 2019 році глобальні поставки смартфонів будуть вимірюватись показником 1,35 млрд пристроїв, а зниження обсягів реалізації в порівнянні з попереднім роком становитиме 3,1%. У 2018 році було відвантажено 1,393 млрд смартфонів.

Однак, дивлячись у майбутнє, Canalys прогнозує зростання продажів смартфонів у 2020 році з очікуваним обсягом поставок близько 1,39 млрд пристроїв, приріст становитиме 3,4%. При цьому деякі регіони будуть відновлюватися швидше, ніж інші, в основному через різну тривалість життєвого циклу використання мобільних пристроїв.