Ілюстрація REUTERS

Нещодавно уряд США вніс Huawei до чорного списку компаній, з якими американським фірмам заборонено вести бізнес.

Читайте такожЗасновник Huawei про заборону Apple в Китаї: я буду першим, хто виступить проти

З того часу від співпраці з китайською компанією відмовилися Google, Intel, Qualcomm, Broadcom, ARM, AMD і багато інших виробників. Крім того, майбутній флагман Huawei Mate 20 Pro виключили з бета-тестування нової операційної системи Android Q, а організації Wi-Fi Alliance, JEDEC, SDA і PCIe анулювали членство Huawei.

Відео дня

Тепер же стало відомо, що компанія Microsoft також припиняє співпрацю з Huawei. Це означає, що Huawei більше не зможе випускати пристрої під управлінням OC Windows, пише itc.ua.

Згідно з повідомленнями місцевих ЗМІ, сервісна група зі штаб-квартири Microsoft у Шеньчжені була відкликана, а замовлення на пристрої Huawei з ОС Windows більше не приймаються. Окремо йдеться, що Microsoft більше не приймає замовлення на сертифікацію ноутбуків Huawei серії MateBook, які поряд з моделями інших виробників є найбільш видними представниками сегмента ноутбуків під управлінням Windows.

Крім того, робота сервісів Huawei, інтегрованих зі службами Windows, також була порушена через припинення підтримки з боку Microsoft. У китайському офісі Microsoft і Huawei відмовилася коментувати цю інформацію.

Минулого тижня Huawei заявила, що буде готова перевести пристрої на власну ОС Hongmeng, яка створюється для різних пристроїв, включаючи мобільні телефони, комп'ютери, планшети і телевізори, вже восени цього року. Але зробити це виробник наважиться лише в тому випадку, якщо варіантів продовжити використовувати Windows і Android не буде.